Khamis, 19 Februari 2009

NAJIB pembohong besar !!!

Sepertimana biasa Najib mencabar pihak pembangkang supaya mengemukakan bukti terhadap dakwaan mereka bahawa Barisan Nasional (BN) terlibat dalam penyebaran gambar bogel Ketua Penerangan Wanita Parti Keadilan Rakyat Elizabeth Wong baru-baru ini.

Sambil menegaskan BN tidak terlibat sama sekali dalam insiden itu, Najib yang juga Timbalan Pengerusi BN berkata pembangkang sewajarnya tidak menuduh sembarangan jika tidak mempunyai bukti, lapor Bernama.

Sama seperti kes terdahulu, Najib telah pernah membuat penafian beliau terbabit dengan laporan kes liwat Mohd Saiful Bukhari Azlan terhadap ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Tetapi apabila diunjukkan foto Saiful bersama pegawainya yang berlatarbelakang pejabat TPM akhirnya Najib mengaku bahawa kehadiran Saiful pada 12 Februari lepas untuk mendapatkan sokongan permohonan biasiswa kerajaan untuk melanjutkan pelajaran.

Persoalan kini sampai bila Najib boleh menipu?

Sama seperti beberapa orang ADUN PKR yang "hilang" dan "ghaib" yang tiba-tiba muncul bersama beliau tatkala mengumumkan rampasan kuasa di Perak.

Najib yang tertekan akibat dari kekalahan demi kekalahan pilihanraya kecil di Permatang Pauh dan Kuala terengganu setelah "bercakap besar" sewaktu berkempen perlu melakukan sesuatu untuk menyelamatkan maruahnya dari terus menerima aib. Entah berapa juta peruntukan digunakan untuk tujuan itu hanya Allah saja yang tahu.

Tetapi malang bagi Najib, kali ini di Perak situasinya berbeza. Segala pekung terdedah. Hubungannya dengan pihak istana juga dibongkar habis-habisan oleh rakyat. Gambarnya dipijak-pijak oleh rakyat Perak. Itu baru bayangan yang dia sudah mula dihina di dunia. Malah ada yang menunggu ketibaan Najib di Perak dengan sepatu buruk.

Budaya "mafia" yang digunakan oleh Najib tidak mungkin bertahan lama. Kerosakan yang dibawa olehnya sebelum menduduki kerusi PM lagi sudah menunjukkan bahawa Najib adalah seorang pemimpin yang jahat lagi tidak bermaruah.

Hukum alam akan berlaku juga, yang zalim akan pasti mendapat balasan.

Patah tangan kerana accident yang menimpa seorang timbalan menteri baru-baru ini sekalipun beliau tidak zalim pada zahirnya sepatutnya menyedarkan mata Najib bahawa nasib sedemikian boleh menimpanya apatah lagi kalau pada yang terang-terangan telah berlaku zalim. Doa orang yang terkena zalim terlalu makbul. Hukum Allah menetapkan pula jika tidak menerima hukuman di sini, di sana pasti perolehi jua.

Tiada ulasan: